Image

3 tipp mindenkinek aki kapcsolatba kerül a kratommal

A kratom felfedezése már első alkalommal is izgalmas lehet. 

Miután elkezdesz kutatni utána, gyorsan rájöhetsz, hogy a kratomosok közössége is igen nagy. Mivel a kratom viszonylag nemrég óta népszerű, kevés információ áll rendelkezésre, általában az is csak a beszerzéssel kapcsolatosan. És még azt sem tudhatod, ki mond igazat!

Három dolgot emelünk ki, melyeket az internetes kommentek szerint minden új kratomfogyasztónak tisztában kell lennie!

A KRATOM TÖBB EURÓPAI ORSZÁGBAN IS FORGALOMBAN VAN EMBERI FOGYASZTÁSRA, DE A MAGYARORSZÁGI JOGSZABÁLYOK ALAPJÁN ITTHON KIZÁRÓLAG BOTANIKAI ÉS ANALITIKAI CÉLOKRA, TOVÁBBÁ NÖVÉNYI FESTÉKKÉNT KÜLSŐ HASZNÁLATRA ÁRUSÍTHATÓ.

#1: Kezdd kicsivel, mielőtt emelnéd az adagot
A kezdők gyakran kérdezik a fórumokon, hogy mekkora adagot vegyenek be. Természetes, ha tudni szeretnék, hogy mennyit célszerű beszedni, de a probléma az, hogy gyakran a rendszeres használóktól kapnak választ.

Legelső alkalommal célszerű az adott kratomtípus legkisebb ajánlott mennyiségét kipróbálni. Még ha mások azt is mondják, hogy a hatás eléréséhez többet kellene bevenni, ne kezdjünk nagyobb mennyiséggel, mint amire fel vagyunk készülve.
Ha nagyobb mennyiséggel kezdünk, akkor nagyobb az esély arra, hogy több negatív mellékhatása lesz.

Soha nem tudni előre, hogy a test miként reagál az olyan növényi alkaloidokra, mint amilyen pl. a kratom, vagy egy másik ember testéhez viszonyítva. Az egyéni étrendtől, a kratom bevitelének módjától, és az adott fajtától függően is más-más reakcióra számíthatunk.

Ezért először mindig kis adaggal kell kezdeni, majd fokozatosan lehet növelni a szükséges mennyiséget. Ahogy egyre több tapasztalatot szerzel a kratommal, már tudni fogod, hogy mennyit szeretnél egyszerre bevenni.

A következőket javasoljuk:

  • Kezdd az ajánlott adag felével!
  • Szedd így párszor, mielőtt bármin változtatnál
  • Fokozatosan növeld a mennyiséget

Ne érezd úgy, hogy sietned kell, és már a legelején annyi kratomot kéne bevenned, amennyit csak lehet. Ez csak rontaná az általános tapasztalataidat a kratommal; az adagok fokozatos növelése sokkal jobb a tapasztalatszerzés időszakában.

#2: A kevesebb több
Egy másik érdekes dolog, amit a kratom és a test kölcsönhatása kapcsán meg kell jegyezni, hogy a test és a kratom közötti reakció haranggörbe jellegű.

Mit is jelent ez?

Ez azt jelenti, hogy kisebb adag bevételére általában erőteljesebben reagál a szervezet. Nagyon nagy mennyiségű kratom beszedése esetén a hatás gyengébb lesz. Nagyon kis mennyiségben pedig nem érzékelhető a hatás sem. Ezért a közepes adagolás a leghatékonyabb.

Ha nagy mennyiségű kratomot veszünk be a testre gyakorolt hatások felerősítése érdekében, valójában csak több negatív mellékhatást okozunk, mint előnyt.

#3: Variáld a lehetőségeket!
A kratom többszöri kipróbálása után legtöbben elégedettek az eredménnyel. Persze van olyan is, aki nem elégedett, őket fontos emlékeztetni, hogy a kratom élvezetének többféle módja is van. Sokféle fajtájú kratom létezik, melyeket mind ki lehet próbálni. A különböző tapasztalatok számának csak a kreativitás szabhat határt.

Variáld a lehetőségeket!

Különböző kratomtörzsek
Az első dolog, amivel valószínűleg kísérletezel majd, azok a különböző kratomtörzsek. Sokféle törzs létezik.

A vörös erezetűtől a fehér erezetűig, a kettő keverékén át, a kratom összes típusának különböző tulajdonságaik vannak. Miután kipróbáltál egy adott fajtát, rendelj néhány mintát más típusú kratomból is, hogy lásd, miben különböznek egymástól.
Az egyes fajták között számos különbség van, beleértve a hatóidőt, az ízt és a színt is.

Néhány fogyasztó nem részesít előnyben egy bizonyos típust, helyette szívesen fogyasztja bármelyiket. Mások folyamatosan egy-, vagy két különböző fajtát használnak felváltva. A választás végső soron a tiéd.

Különböző elkészítési módok
Amellett, hogy különböző kratomfajtákat is ki lehet próbálni, a kratom különböző formáival és elkészítési módjaival is érdemes kísérletezni.

A kratom számos különböző formában kapható:

  • tealevél
  • porított kratom
  • kratom kapszula
  • kratom tabletta
  • folyékony kratom kivonat
  • kratom rágógumi

Mindegyik formának megvannak a maga az előnyei és hátrányai is. Míg a tabletták és kapszulák szedése, valamint a rágógumi használata a legkényelmesebb, addig a teák és a porkészítmények alkalmazása adja a legnagyobb szabadságot az ízesítés és az adagolás terén, a személyes igényekhez igazodva.

Legtöbben a kapszulát vagy a teát próbálják ki először, mivel ezek a legnépszerűbb elkészítési módok. Kaphatóak előre elkészített kapszulák, de lehet kapni port és kapszulákat nagy kiszerelésben is, melyekkel mi magunk készíthetjük el őket. Ezzel pénzt takaríthatunk meg, és pontosan akkora adagot készíthetünk, amekkorát szeretnénk.

A KRATOM TÖBB EURÓPAI ORSZÁGBAN IS FORGALOMBAN VAN EMBERI FOGYASZTÁSRA, DE A MAGYARORSZÁGI JOGSZABÁLYOK ALAPJÁN ITTHON KIZÁRÓLAG BOTANIKAI ÉS ANALITIKAI CÉLOKRA, TOVÁBBÁ NÖVÉNYI FESTÉKKÉNT KÜLSŐ HASZNÁLATRA ÁRUSÍTHATÓ.
 

Image