Image

A kratom elkészítési módjai

Több népszerű módszer is létezik a porított levél felhasználására, de a leggyakoribb a kapszula vagy a „dobás és öblítés”, azaz a por lenyelése vízzel, az ételekhez keverés, valamint a teaként történő elkészítés. Fontos, hogy: a kratom több európai országban is forgalomban van emberi fogyasztásra, de a magyarországi jogszabályok alapján itthon kizárólag botanikai és analitikai célokra, továbbá növényi festékként külső használatra árusítható.

Kratom kapszulák és tabletták 
A kratom használatához a kapszula az egyik leggyakoribb fogyasztási formává vált, azokban az országokban, ahol a kratom fogyasztás megengedett. Az előkapszulázott kratom szinte bármelyik head shopban megtalálható, de sokan maguknak kapszulázzák 00 kapszulák felhasználásával.

A 00 kapszula a hagyományos, porított kratom levelekhez a legmegfelelőbb. A nagyobb méretnek köszönhetően kapszulánként legfeljebb 1 gramm levél fér beléjük, minimalizálva ezzel a rendszeres adagoláshoz szükséges mennyiséget.

“Toss and wash”, azaz „dobás és öblítés”
A módszer során lényegében a port közvetlenül a szájba kanalazzák, és folyadékkal leöblítik. A kratom vízhajtó hatású, fogyasztása dehidratációval járhat. Emiatt nagyon fontos, hogy a módszer alkalmazásakor sok folyadékot kell fogyasszon a fogyasztó. Ez lehet a kedvenc sportitaluk, de maradhatunk a sima víznél is. (A hidrát görög eredetű szó, jelentése víz, így nehezen is találhatnánk jobban hidratáló italt, mint a víz.)

Közismerten ez a „legnehezebb” fogyasztási módszer, de a leggyorsabb, és vitathatatlanul a legerősebb hatásokkal járó eljárás is egyben.

A módszer hátránya, hogy a por hihetetlenül száraz, rátapad a szájra és a torokra, emiatt sokan köhögni, öklendezni kezdenek, kifújva ezzel a port a szájukból. 

A kratom keverése ételekhez
A kratom könnyedén keverhető ételekhez is.

A legjobbnak hangzó receptek közé tartozik a kratom almaszószhoz, vagy fagylalthoz keverése.
De jó ötlet a csokis mandulatejhez, vagy a csokis fehérje porhoz keverés is.
Ne feledjük, a kratomnak nagyon erős íze van, emiatt bizonyos ételekhez nem igazán keverhető. A kratom hatóerejét nem csökkenti, ha kis mennyiségű étellel fogyasztjuk.


Kratom tea készítése
Végezetül, a teaként történő elkészítés is egyszerű és hatékony. 

Fontos megjegyezni, hogy a tea készítéséhez kizárólag a porított levelek alkalmasak, kivonatokat nem szabad használni.

Azokban az országokban, ahol lehet használni legálisan a kratomot igy készítik a kratom teát:
Először kimérnek dupla annyi kratom port, mint sima orális felhasználásnál szoktak. Majd fel forralnak 2-4 csésze vizet. Minél több vizet használnak, annál kevésbé erős lesz a tea íze.

A kratom port egy nagy bögrébe vagy kiöntőedénybe teszik, és ráöntenek forrásban lévő vizet. Alaposan összekeverik. Ügyelve arra, hogy ne maradjanak benne nagy száraz pordarabkák.

Az elmondások alapján cukrot, édesítőszert vagy mézet (a keserű ízt a méz csökkenti leginkább) kevernek hozzá. 

Miután kihűlt, megvárják, hogy a por leülepedjen az aljára. Ezután kiöntik a teát egy csészébe, és elfogyasztják.

A KRATOM TÖBB EURÓPAI ORSZÁGBAN IS FORGALOMBAN VAN EMBERI FOGYASZTÁSRA, DE A MAGYARORSZÁGI JOGSZABÁLYOK ALAPJÁN ITTHON KIZÁRÓLAG BOTANIKAI ÉS ANALITIKAI CÉLOKRA, TOVÁBBÁ NÖVÉNYI FESTÉKKÉNT KÜLSŐ HASZNÁLATRA ÁRUSÍTHATÓ.

Image