Image

Kratom adagolás

A kratom adagolásánál érdemes figyelembe venni, hogy a különböző kratomfajták és színek más-más hatóanyagtartalommal (Mitragynine és 7-Hydroxymitragynine) bírnak. Egy új típus kipróbálásánál érdemesebb egy moderáltabb mennyiséggel kezdeni.

A kratomokat érdemes éhgyomorra fogyasztani, lehetőleg nem a lefekvés előtti órákban, hiszem élénk álmodást, kialvatlanságot okoz.

A kratomfogyasztás szárít, akárcsak a kávé nagy mennyiségben való elfogyasztása, elvonja a vizet a szervezetből, ezért érdemes egy 1,5 literes vizespalackot bekészíteni és abból folyamatosan iszogatni. 
Kratomfogyasztás közben sokszor nem érezni szomjúságot, viszont ha fejfájás vagy nehéz fej érzete jelentkezik, érdemes azonnal meginni egy-két pohár vizet. 

A kratom adagolása szintén függ a személy életkorától, testtömegétől (hiszen máshogyan hat egy 50 vagy 100 kilós emberre), egészségi állapotától, pillanatnyi hangulatától, fáradtsági szintjétől és mentális egészségétől. Az egyéni érzékenység is befolyásolja, úgyhogy ezekre érdemes odafigyelni a dózisok beállításánál.

A dózírozás az átlagos Mitragynine tartalmat veszi alapul .

Kratom fajták: a Maláj kratomok általában annyira potensek, hogy jóval kisebb mennyiségekkel érhető el az adott hatás. Ennél egy fokkal gyengébbek a Maeng Dák és a Dragon Kratomok, de ezek a kratomfajták is az átlagnál magasabb Mitragynine tartalommal rendelkeznek, így ott sem árt az óvatosság. Ezzel szemben a Vein Kratomok a legalacsonyabb Miragynine tartalmúak, hatásuk az átlagnál gyengébb lehet.

Kratom teakénti fogyasztása (Kapszulás, vagy joghurtban való elfogyasztás esetén az alábbi értékek felével lehet kalkulálni!
 

Küszöbdózis  1-3 gramm Finom, de egyértelmű hatások.
Közepes 3-5 gramm Stimuláns vagy nyugtató, fájdalomcsillapító hatás. 
Erős 5-8 gramm Az érzékeny emberek számára már túl erős. Megjelenik a szedatív-euforizáló-fájdalomcsillapító hatás.
Túl erős 8-12 gramm A legtöbb ember számára már túl erős, kellemetlen hatás.

 

Image