Kratom fogyasztási lehetőségek
Tradícionális kratom fogyasztási módok:
- A thai földművesek a leveleket leszedték, eltávolították a levélereket és elrágcsálták a megmaradt részeket.
- Az elfüstölés szintén a földművesek fogyasztási módja volt. A leveleket megtekerték, meggyújtották és elszívták.
Ez nem volt egy hatékony fogyasztási mód, hiszen a Mitragynine, a kratom legfontosabb hatóanyaga is elégett, így ahhoz, hogy valóban legyen hatása, nagyon sokat kellett elszívniuk, a módszer egészségkárosító hatásáról nem is beszélve.
- A porított, szárított leveleket vízzel elkeverték és megitták. – Ez egy hatékonyabb fogyasztási módnak bizonyult, viszont hátránya, hogy a kratom nem túl kellemes, földes ízét semmi sem fedi el.
- Az őrölt levelekből teát főztek, amit frissen vagy hűtve fogyasztottak. – A forróvízzel való érintkezés miatt csökken a Mitragynine tartalom, így hatása egy fokkal gyengébb, de az íz elfedésére valamennyire alkalmas módszer.
Modern fogyasztási módok:
- Azokban az európai országokban, ahol a kratom emberi fogyasztásra is forgalomban van, a legnépszerűbb fogyasztási mód a kapszulában történő bevétel. Előnye; kiszámítható adagolás, könnyű tárolás, szállítás, nem érezni a kratom földes ízét.
- A port gyümölcslében (narancslében kifejezetten ajánlott), smoothie-ban, kefirben vagy csokoládés tejben elkeverik. A módszer előnye, hogy ízletessé teszi a kratomot.
- Az őrölt leveleket (zöld, fekete, gyógynövény) teával együtt lefőzik vagy eleve teafilterben vásárolják. A módszer előnye, hogy az ízt valamennyire elfedi, viszont a homokszerű textúra megmarad. Sajnos a filteres teaként árusított kratom legtöbbször gyengébb minőségű, ill. a forróvíz csökkenti a Mitragynine tartalmat, így hatása gyengébb lesz.
- Kivonattal dúsítanak gyengébb minőségű kratomokat. Ez egy kevésbé ajánlatos módszer, ajánlottabb egy jobb minőségű kratom beszerzése, mert a túldúsított kratomok rendszeres fogyasztása súlyos függőséghez és elvonási tünetekhez vezethet.