Image

Mik azok a Kratom alkaloidok?

A Kratomról és felhasználási területeiről már egyre többet tudunk, viszont annak kémiai összetevőit kevésbé ismerjük. Felhasználás előtt érdemes ezekkel a komponensekkel és működési mechanizmusukkal legalább alapjaiban megismerkedni. Hiszen mindaz a jótékony hatás, amiről a Kratom felhasználói tapasztalatok szólnak, közvetlen összefüggésben áll annak kémiai összetételével.

A Kratomról és szervezetre gyakorolt ​​hatásairól szóló tanulmányok a Kratom alkaloidjai köré összpontosulnak. Ezek az alkaloidok természetesen előforduló vegyületek (sok növényben meg is találhatóak), melyek közvetlen kölcsönhatásba lépnek a testtel, ezért megértésük a Kratom általánosabb értelemben vett jobb megértését szolgálják.

Sokaknak ismerős a Kratom fő alkaloidja, a mitragynine, illetve a 7-hidroximitragynine. Ezeken az alkotóelemeken kívül azonban még több tucat alkaloid található a Kratomban. De melyek ezek az alkaloidok, és mit lehet róluk tudni?
 

Mi a Kratom?

A Kratom egy trópusi növény, amely Délkelet-Ázsia különböző régióiban terem. A fa leveleit főként Thaiföldön, Borneóban és Malajziában szüretelik, majd szárítják. A szárított leveleket teaként használják fel már évszázadok óta.

A leveleket többféle módon szokták fogyasztani: teaként, porként és folyadékokként egyaránt. A Kratom felhasználók különböző tünetek enyhítését várják a Kratom használatával – szerte a világon.

 

Mik azok a Kratom alkaloidok?

A Kratom leveleiben sokféle kémiai vegyület található. Ezek a vegyületek szerkezetileg különböznek, tehát a testre gyakorolt ​​hatásuk is változó. A Kratom legismertebb hatóanyagának a mitragynine és a 7-hydroxymitragyninet tartják. Ez a két vegyület van leginkább hatással a test receptoraira.

 

Kratom alkaloidok lebontása

Mitragynine

A Kratomban az elsődleges alkaloid a mitragynine. A levelek alkaloidtartalmának akár 70% -át is kiteheti és már évek óta tanulmányozzák. Könnyedén kapcsolódik a test fontos receptoraihoz, amelyek meghatározzák a kifejtett hatásait.

7-hidroximitragynine

A másik legaktívabb alkaloid, amely a Kratomban található. A 7- hidroximitragynine kémiailag igen hasonló a mitragyninehoz, ezért gyakran ugyanabban a kontextusban vizsgálják. A Kratom leveleiben található 7- hidroximitragynine tartalom azonban sokkal ingadozóbb, mint a mitragyniné. Ez nagyban függ a levelek fajtájától, a szárítási eljárástól és a betakarítás idejétől. Ez az ingadozás nem túl számottevő, jellemzően egy százaléknak a töredéke.

Paynantheine

A paynantheine a második legmeghatározóbb mennyiségű vegyi anyag a Kratom alkaloidban. Bár nagyobb mennyiségben van jelen a Kratomban, mint a 7-hidroximitragynine, de ez a vegyület az emberi testben nem olyan aktív.

Speciogynine

A Kratom levelek többségében ez a harmadik legnagyobb koncentrációjú alkaloid, amelyről úgy tartják, hogy aktív hatással van az emberi testre.

Mitraphylline

Általában a Kratom levelek kevesebb, mint 1% -át teszi ki, de egyedien hat az emberi fiziológiára. Úgy tartják, hogy a mitraphyllineben nagy potenciál van, ezzel kapcsolatban további tanulmányokat folytatnak.

Ajmalicine

Az egyik első alkaloid, amelyet a Kratomban találtak, amikor az 1970-es években elkezdték tanulmányozni Délkelet-Ázsiában. Az ajmalicine kölcsönhatásba lép a test bizonyos területeivel, amelyek különböző funkciókat szabályoznak.

És még sok más

A felsoroltakon túl még megannyi alkaloid található a Kratom levelében, amely felfedezésre vár. Habár a legmagasabb koncentrációjúaknak van a legközvetlenebb hatása, az alacsonyabb töménységűek is szimbiózisban működhetnek más alkaloidokkal.

A CBD és a kannabisztermékek esetében azt tapasztalták, hogy a kannabisz számos kémiai összetevője együtt fejti ki a hatását, hogy még jelentősebb hatást gyakoroljon a szervezetre, amelyet kísérő hatásnak is szoktak nevezni. Hogy ugyanez elmondható-e a Kratom komponenseiről, még nem lett kutatásokkal igazolva.

 

Kratom alkaloidok tanulmányozása

A levelekben az alkaloidok mennyisége változó lehet a földrajzi elhelyezkedés, a betakarítási idő és technika és még sok más függvényében. A levelek színe például összefüggésbe hozható az alkaloid-tartalom lebontásával.

 

A Kratom alkaloidok tanulmányozásába

Míg a mitragynine és a 7-hidroximitragynine továbbra is a Kratom legkiemelkedőbb és legjobban tanulmányozott komponense, számos más alkaloidról lehet tudni, hogy valódi előnyökkel járhat. Számíthatunk rá, hogy további kutatásokat végeznek ezekről az összetevőkről. Ezek az alkaloidok nem csupán a Kratom egészében, hanem a természetes anyagokban is hasznosak és további anyagokká alakíthatóak lesznek.

 

Csak az idő és a további kutatások fedhetik fel a Kratom alkaloidokban rejlő valódi lehetőségeket.


Image